La iMAGInada

logo la imaginada
PUNT LILA I MULTICOLOR

El col·lectiu La iMAGInada treballem, des de fa uns anys, per crear un espai de seguretat i confiança per a totes les persones que hi participem on tinguem eines de defensa, tant personal com col·lectiva, i el suport i complicitat de tota l’organització en cas de veure o patir una agressió.

Per aquest motiu, La iMAGInada va crear l’any 2016 el “Protocol contra agressions sexistes i GSDfòbiques” responent a un doble objectiu: oferir una resposta en cas que es produïssin agressions sexistes en l’espai La iMAGInada, així com, dur a terme tasques de sensibilització i conscienciació per a l’organització, per als participants i per a l’equip de voluntariat i per a totes les persones assistents. Treballem per garantir un espai segur on poder gaudir d’unes festes lliures de sexisme i GSDfòbia.

L’any 2018 vam començar a tenir Punt Lila i Multicolor físic, la qual cosa va suposar un salt qualitatiu per assolir els objectius marcats. D’aquesta manera l’organització vam oferir un espai de seguretat i confort per a l’atenció en cas d’agressions i alhora vam cometre activitats i tallers que empoderen les persones i els donen eines per actuar.

Actualment, hem decidit apostar per la defensa i sensibilització compartida entre totes les persones de l’assemblea i de les voluntàries que es volen sumar. Volem gaudir d’unes festes segures per totes les persones i ens fem responsables entre totes. Ens hem format, definit el protocol d’actuació i, amb les forces que tenim ara, hem decidit apostar per sensibilitzar des del punt d’informació i cuidar-nos entre totes. Si algú veu o pateix una agressió es pot dirigir a les persones acreditades que hi ha pel parc o al punt d’informació.

Per a l’elaboració del protocol, hem consultat els protocols elaborats per Cau de Llunes, pel Grup de Dones Feministes LTBIA de la Universitat Pompeu Fabra, per SEPC i Arran Valls, pel Moviment Popular de Sabadell, pel Festival Pintorrock i per La Crida LGTBI. Volem agrair la feina feta per aquests col·lectius que ens han inspirat i guiat, especialment la col·laboració del col·lectiu Gènere Lliure en la redacció del nostre protocol.